23 September

Op 23 September gaan wij in Arnhem de straten op.

Dit jaar hebben wij in Nederland voor het eerst ook echt de gevolgen gevoeld van de klimaatcrisis (droogtes, hittegolven en overstromingen), maar toch blijft de Nederlandse uitstoot stijgen! Grote bedrijven, zoals Shell of Tata Steel, doen samen met de overheid véél te weinig om onze toekomst veilig te stellen. Maar zij zijn niet de enige.

Niemand kijkt op naar dat soort bedrijven. Niemand wil ✨ CEO van Shell ✨ zijn. Maar je kijkt wel op naar beroemdheden. Misschien zag jij ook wel dat Taylor Swift’s privé-vliegtuig al 170+(!!!) vluchten heeft gevlogen. Zo heeft zij ook in de afgelopen 200 dagen al 8.300 ton CO² uitgestoten, alleen al door te vliegen. Terwijl voor beroemdheden duurzame opties vaak toegankelijker zijn, blijven ze tóch kiezen voor de makkelijke en vervuilende acties. Per contrast, een gemiddelde Nederlander stoot 8,77 ton CO² (1000x minder!!) uit per jaar! En die uitstoot is al zo ontzettend schadelijk voor het klimaat.

Daarom eisen wij dat beroemdheden, maar natuurlijk ook onze overheidsinstanties en grote bedrijven, eindelijk hun verantwoordelijkheid gaan nemen om onze planeet en toekomst te redden!

Op school! Op straat! Jongeren voor het klimaat!

#Can’tShakeItOff: 23 September, 16.00, Park Sonsbeek, Arnhem

Starttijd: 16.00

Locatie: Park Sonsbeek, Witte Villa, Arnhem

Verloop: Info volgt

Podiumprogramma: Info volgt

Staak Mee

Samenreisevents

Vanuit een aantal plaatsen zullen we samen met de trein naar Arnhem reizen. Sluit je bij ons aan! We zijn te herkennen aan de groene FridaysForFuture vlaggen (; Hiernaast zie je waar allemaal samenreisevents zijn –>

 

Als je zelf (ook als volwassene!) vanuit je stad samen wilt reizen naar Arnhem, doe dat vooral!
DM ons op Instagram of mail naar actie@fridaysforfuture.nl met je vertrekstation en tijd, en dan zetten we die bij het lijstje.

Amsterdam: Amsterdam CS – 14.24 – Spoor 4A

Den Haag: Den Haag CS – 13.45 – Ontmoetingswolk

Eindhoven: Station Eindhoven – 13.36 – Spoor 4

Emmen: Station Emmen – 13.16 – Spoor 2

Hoorn: Station Hoorn – 13.40 – Spoor 2

Leeuwarden: Station Leeuwarden – 13.47 – Spoor 4

Roermond: Station Roermond – 13.00 – Spoor 2

Doorstuurberichten

Stuur deze berichten door aan je contacten en aan de (klimaat)chats waar je in zit, zodat iedereen weet van deze staking. Wees niet bang om het in alle groepen te sturen, je gunt toch iedereen het geluk van naar de staking komen 😉 In het document hieronder hebben we korte en lange berichtjes, and also in English!

Vrij Vragen

Wil je vrij vragen van school voor jezelf, een groep vrienden of de hele school? Gebruik dan een van de voorbeeldbrieven en stuur deze naar jouw school toe. 

Promotiemateriaal

Voor de actie hebben we weer een hele mooie poster! Om ons te helpen met mobiliseren kan je mailen naar actie@fridaysforfuture.nl. 

Of check ze hieronder en print ze zelf uit!

Ga naar de inhoud