Klimaatactie 24 juni

Actieplan & Programma

Starttijdstip14:00
Startlocatie: Naast de Rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60
Route: Prins Clauslaan – Bezuidenhoutseweg – Herengracht – Bleijenburg – Casuariestraat – Lange Houtstraat – Rijbaan Plein– Korte Vijverberg – Lange Vijverberg
Eindlocatie: Lange Vijverberg

Podiumprogramma:
14.00: Verzamelen bij de Rechtbank Den Haag
14.10: Beginnen met lopen vanaf de Rechtbank
Rond 15.00; Aankomen op Lange Vijverberg
15.00-15.30; Speeches & Muziek!
> Jongerenspeeches van MBO For Climate & Fridays For Future NL
> Raki Ap van Free West Papua
> Liset Meddens van Fossielvrij NL
> Muziek van Shishani 
15.30: Het Grote Moment, de wekker laten afgaan!
15.40: Na de staking gaan we napraten & chillen op de Koekamp, kom vooral mee!

Kom staken!
Fridays For Future & MBO For Climate roepen alle scholieren, MBO-, HBO- & universitaire studenten en alle andere jongeren op om donderdag 24 juni te staken van school, en naar Den Haag te komen om te vechten voor onze toekomst! Om 14.00 beginnen we bij de Rechtbank in Den Haag waar het Urgendavonnis op 24 juni 2015 is uitgesproken, en lopen daarna met een wekker van 3m hoog naar de Lange Vijverberg, vlakbij de Tweede Kamer. Daar zullen speeches zijn, en laten we ook onze wekker afgaan, zo hard mogelijk! Zo herinneren we onze regering eraan dat hun tijd écht op is, en dat er NU een goed klimaatplan moet komen!

Voor meer info, check ons Facebook event en @MBOforClimate  en @FridaysForFutureNederland op Instagram.

Corona regels & Online meedoen

Staken in tijden van Corona
De corona pandemie woedt nog steeds over de wereld, ook in Nederland. Het is dus wel een klein risico wat we nemen met deze actie, maar het risico op een onleefbare wereld straks is nog veel groter! En we zullen er alles aan doen om het risico op besmettingen zo laag mogelijk te houden. Daarom vragen wij iedereen om een mondmasker mee te nemen, en zullen we zorgen dat mensen zoveel mogelijk 1,5m afstand houden, ook tijdens het lopen. 

ONLINE ALTERNATIEF
Zoals hieronder beschreven, zullen we alle nodige corona regels tijdens onze staking in acht nemen. Hierdoor zal het risico op besmetting bij de actie denken wij vrij klein zijn. Als je alsnog liever 24 juni thuisblijft vanwege het pandemie risico, of omdat je niet van school mag, of omdat je er om een andere reden niet bij kan/mag zijn. Weer gerust, er is ook
een online-actie!

Maak een
foto met je wekker, en deel het donderdag 24 juni op je Social Media met de hashtag: #KlimaatRechtvaardigheidNu

Waarom een wekker & 24 juni?
Donderdag 24 juni is het 6 jaar geleden dat het Urgendavonnis is uitgesproken. De rechter oordeelde toen dat de Nederlandse overheid in 2020 25% minder CO2 mocht uitstoten, omdat ze anders haar burgers in gevaar brengt. Maar in plaats van grote vervuilers te laten stoppen met uitstoten, hebben de kabinetten Rutte II & III niks anders gedaan dan groene leugens verkopen en nóg meer uitstoten. Hierdoor wordt de klimaatcrisis alleen maar erger, en komt onze toekomst verder in gevaar!

Met deze actie (zowel online als de echte staking) moeten we 
de overheid wakker maken. Ze kunnen niet nog langer op de snooze-knop drukken. Het is nog niet te laat, maar al wel de hoogste tijd!