25 Maart

Actieplan & Programma

Starttijd: 13.00
Locatie: De Dam, Amsterdam

VERLOOP
13.00 – Openingsspeech op de Dam
13.15-14.30 – Mars richting het Museumplein
14.30-16.00 – Het podiumprogramma

PODIUMPROGRAMMA:
Uitgebreid programma met speeches van Chautuileo van Alarez over het inheemse perspectief in de klimaatcrisis, Larissa van Sluit Vion over de destructieve vleesindustrie, Liset van FossielvrijNL over fossiele invesetering in de financiele sector en Thomas van FFF Roermond over Red Het Sterrebos in Limburg.

Daarnaast is er muziek van Johan en Jeppe, Hang Youth en een kleine verrassing in de pauze.

Met muziek van Johan en Jeppe en Hang Youth.

Covid-19

De coronapandemie woedt nog steeds over de wereld, ook in Nederland. Het is dus wel een klein risico wat we nemen met deze actie, maar het risico op een onleefbare wereld straks is nog veel groter! En we zullen er alles aan doen om het risico op besmettingen zo laag mogelijk te houden. Daarom vragen wij iedereen om ten alle tijden een (medisch/ffp2) mondkapje te dragen.

Staak Mee

Samenreisevents

Vanuit een aantal plaatsen zullen we samen met de trein naar Amsterdam reizen. Sluit je bij ons aan! We zijn te herkennen aan de groene FridaysForFuture vlaggen (; Hiernaast zie je waar allemaal samenreisevents zijn –>

Als je zelf (ook als volwassene!) vanuit je stad samen wilt reizen naar Amsterdam, doe dat vooral!
DM ons op Instagram of mail naar actie@fridaysforfuture.nl met je vertrekstation en tijd, en dan zetten we die bij het lijstje.

Den Haag – Den Haag CS – Spoor 9 – 11.49

Eindhoven – Eindhoven CS (Buskant) – Spoor 4 – 11.06

Emmen – Station Emmen – Spoor 2 – 10.16

Roermond – Station Roermond – Spoor 2 – 10.32

Rotterdam – Rotterdam CS – – 11.30

Tilburg – Station Tilburg – Spoor 1 – 11.03

Utrecht – Utrecht CS – Spoor 5 – 12.05

Meer volgt.

Doorstuurberichten

Stuur deze berichten door aan je contacten en aan de (klimaat)chats waar je in zit, zodat iedereen weet van deze staking. Wees niet bang om het in alle groepen te sturen, je gunt toch iedereen het geluk van naar de staking komen 😉 In het document hieronder hebben we korte en lange berichtjes, and also in  English!

Vrij vragen

Wil je vrij vragen van school voor jezelf, een groep vrienden of de hele school? Gebruik dan een van de voorbeeldbrieven en stuur deze naar jouw school toe. 

Promotiemateriaal

Voor de actie hebben we weer hele mooie posters en stickers! Om ons te helpen met mobiliseren kan je mailen naar actie@fridaysforfuture.nl om stickers opgestuurd te krijgen. 

Of check ze hieronder en print ze zelf uit!

Meehelpen 25 Maart

Wil je meehelpen in aanloop naar de klimaatstaking, en/of op de dag zelf? Heel fijn, we kunnen alle hulp hard gebruiken! Kijk naar de dingen op deze pagina die je kan doen, of vul anders dit form in:

Ga naar de inhoud