Actie Overzicht

2022

26.05.2023│ Jongerenklimaatmars

Ruim vier jaar geleden stonden er meer dan 30.000 jongeren op het Malieveld in Den Haag. Wij eisten een sterke aanpak tegen de klimaatcrisis. Wij eisten systeemverandering, mensenlevens boven winst, en een stop op grote vervuilende bedrijven. Wij eisten gehoord te worden. Ruim vier jaar later is daar weinig van gekomen. De klimaatcrisis is (alleen maar) verergerd, en wij vechten nog elke dag voor onze stem, voor onze toekomst. Wij vechten om dit kabinet in te laten zien wat zij kapot maken. Wij hebben geen tijd om nog langer te wachten. Wij eisen NU actie.

Dus stonden wij op 26 mei om 15.00 in hartje Utrecht en eisten wij dat het kabinet stopt met de vele miljarden aan fossiele subsidies. Het moet daar nou een keer klaar mee zijn.

Samen met tal aan bondgenoten liepen we door de straten van Utrecht met deze eis. Achteraf hielden we een actieconcert om de goede moed erin te houden.

19.06.2022 │ Klimaatmars22

Wordt nog aangevuld.

22.04.2022 │ Klimaatmars van het Zuiden

Wordt nog aangevuld.

25.03.2022 │ #PeopleNotProfit

25 maart gingen honderden jongeren de straat op. Ditmaal met als doelwit de grote bedrijven van deze wereld die niet omkijken naar mens en planeet, maar alleen eindeloze winst nastreven. Met de hashtag #PeopleNotProfit eisen we dat bedrijven ook hun steentje bijdragen. Uit de fossiele industrie stappen en investeren in de duurzame oplossingen die de onze toekomst kunnen redden.

Afbeeldingen: Cleo Houbens en Erik Christiansson

2021

6.11.2021 │ Klimaatmars21

Ruim 40.000 mensen demonstreerden vandaag in Amsterdam voor rechtvaardig klimaatbeleid. De Klimaatmars, georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, doet een dringende oproep aan de politiek om de klimaatcrisis aan te pakken en daar ambitieuze afspraken over te maken bij de VN klimaattop in Glasgow. ‘Vandaag hebben we gezien hoe breed de steun is voor daadkracht als het gaat om de klimaatcrisis. Van jongeren tot grootouders, van zorgmedewerkers tot wetenschappers en religieuze groepen: iedereen voelt de urgentie. We kunnen niet nog een paar jaar aanmodderen, het moet nú gebeuren’, zegt Ikram Cakir van Oxfam Novib en woordvoerder van de Kimaatcrisis Coalitie. 

Bron: Klimaatmars2021.nl

Black Friday │ 26.11.2021

Black Friday. Een ‘feestdag’ overgewaaid uit de Verenigde Staten die draait om massale kortingen en geweldige koopjes. Allemaal in een systeem van goedkope plastic prulletjes en fast fashion. Fast fashion – goedkope kleding die massaal geproduceerd wordt – is een van de grootste veroorzakers van de klimaatcrisis. Daarom ging FFF Zwolle de winkels door om te laten zien waar hun producten vandaan komen. Wie ze maken, en wat ze veroorzaken. Een onomkeerbare klimaatramp.

#UprootTheSystem │ 24.09.2021

Deze 24 september, 2021, staken we voor echte, intersectionele, klimaatrechtvaardigheid op de Globale Klimaatstakingsdag. De COP26 komt steeds dichterbij, terwijl de wereld steeds opnieuw geraakt wordt door de gevolgen van klimaatverandering. We merken de consequenties nu in Nederland, maar de gevolgen worden al decennia ervaren in het globale zuiden. De gevolgen worden het hardst gevoeld door de meest onderdrukte groepen, wereldwijd maar ook in Nederland.

Afbeeldingen: Philip Blocq, Emma Hanny en Yael Seggev

24.06.2021 │ 6 Jaar Urgendavonnis

6 jaar geleden werd één van de grootste klimaatuitspraken ooit gedaan. Urgenda won hun zaak tegen de Nederlandse overheid om de nationale CO2 in 2020 25% lager te hebben dan in 1990. De overheid heeft het niet gehaald en ondertussen de tikt de tijd verder.

Afbeeldingen: Jules Labrosse, Laura Ponchel en Wille Bold

2020

Wordt nog aangevuld...

Ga naar de inhoud