Actief worden

Welkom bij Fridays for Future Nederland! Wat leuk dat jij je samen met ons wil gaan inzetten voor klimaatrechtvaardigheid, voor een veilige toekomst. Jij kan ons op verschillende manieren helpen! Je kan lokale stakingen organiseren, toetreden tot een landelijke werkgroep, doneren, en je kan onze boodschap verspreiden.

Wat kan ik doen?

Je hoeft je niet gelijk aan te sluiten bij een afdeling, maar je bent ook van harte welkom om bij een staking langs te komen.

Binnen Fridays For Future zijn er verschillende afdelingen actief die hun eigen lokale evenementen, stakingen en andere acties organiseren. Dit doen de afdelingen zelfstandig, maar hierbij krijgen ze indien gewenst ondersteuning van het landelijke team bij de organisatie of promotie via social media.

Bekijk hier de lijst van afdelingen.

Staat jouw gemeente of woonplaats niet in de lijst? Ben jij enthousiast? Neem dan contact met ons op via lokaal@fridaysforfuture.nl en dan helpen wij jouw bij het oprichten van een nieuwe afdeling.

Binnen de landelijke organisatie van Fridays For Future werken we met verschillende werkgroepen. Wil jij ons landelijk helpen door jouw talenten in te zetten? Kijk dan snel op onze lijst of er een werkgroep voor jouw bijzit en meldt je aan!

Praat met mensen die u kent (familie, vrienden) en probeer hen te laten begrijpen hoe ernstig de situatie is. Verspreid onze boodschap op Social Media of via whatsapp, telegram, facebook messenger of signal.

Wil je ons ondersteunen voor de opbouw van onze organisatie en het organiseren van acties? Fantastisch! Je kan via onze website een donatie doen! Rechtstreeks doneren of met regelmaat doneren? Dat kan! neem contact op met financien@fridaysforfuture.nl

Ga naar de inhoud