Lokale actiegroepen

 

Lokale actiegroepen zijn er om lokaal actie te ondernemen voor klimaatrechtvaardigheid. Hou dit er precies uitziet en hoe de actiegroep georganiseerd is, ligt aan de eigen voorkeuren van de mensen actief binnen die actiegroep. Vanuit landelijk is er altijd ondersteuning, maar actiegroepen zijn dus vrij om zelf te kiezen hoe ze dingen regelen en wat ze doen, zolang het past binnen de kernwaardes en doelen van Fridays For Future NL.

Als lokale actiegroep kan men ervoor kiezen om ook eigen lokale focusgroepen op te starten, echter raden wij het aan om dit pas te doen als je een grotere groep bent. Anders heb je straks allerlei focusgroepen waar maar 1-2 mensen in zitten.

Binnen Fridays For Future NL hebben we pieken en dalen gehad qua actieve leden. Er zijn dus vele lokale actiegroepen opgestart, waarvan sommige nog actief en sommige niet. Dit betekent dat er al veel bijv. instagram accounts bestaan, waarvan sommige dus niet meer onderhoud worden. Daarom raden we je aan als je actief wilt worden bij een lokale actiegroep en ziet dat er niet recent nog iets geplaatst is, om ons via landelijk te contacteren en dan kunnen wij kijken of in jouw buurt nog mensen actief zijn of niet. Vanuit onze landelijke mail en socials (instagram/tiktok etc) reageren we altijd, dus mocht je via een andere weg ons een keer gecontacteerd hebben, maar niks gehoord, stuur ons dan via een van deze wegen een bericht!

Hieronder staat een lijst van actieve lokale actiegroepen. Als jouw stad/buurt/regio er niet in staat, maar je wel graag lokaal actief wilt worden, kun jij een nieuwe lokale actiegroep opstarten/ die van vroeger herstarten! Hier helpen wij jou graag mee, contacteer ons en dan zorgen we er samen voor dat jij binnenkort ook lokaal actief kunt zijn!

Als jij in de buurt woont van een al bestaande lokale actiegroep, kun je die natuurlijk ook joinen!

 

Actieve lokale actiegroepen:

  • Roermond

Instagram: @fridaysforfutureroermond

  • Utrecht

Instagram: @fridaysforfuture.utrecht

Mail: utrecht@fridaysforfuture.nl

Ga naar de inhoud