Amsterdam, 20 september 2019 – Vandaag is er door meer dan 6000 mensen verspreid van Groningen tot Maastricht actie gevoerd voor het klimaat. We gingen vandaag in 10 verschillende plekken in Nederland de straat op om actie te voeren voor een beter klimaatbeleid en het veiligstellen van onze toekomst. Deze lokale stakingen zijn georganiseerd door Fridays For Future afdelingen en in Maasstricht door Students4Climate. Ook zijn vijf  jongeren van Fridays For Future vandaag in Wageningen begonnen met de March For Future.

Omdat er na een jaar nog steeds geen goed klimaatbeleid is hebben Lola, Ianthe, Jesse, Dana en Linda besloten om een week lang te gaan staken om een mars van meer dan 100 kilometer te lopen naar de landelijke staking in Den Haag.Naast Nederland is er ook in meer dan 100 andere landen gestaakt. De voorlopige schatting is dat er vandaag ongeveer 3 miljoen mensen hebben gestaakt! 1,4 miljoen alleen al in Duitsland, 400.000 in Australië en 100.000 in Londen! En dan lopen er nog vele tien-duizenden door de straten van New York.

Natuurlijk gaat Fridays For Future op vrijdag 27 september, 13:00 naar de Klimaatstaking in Koekamp Den Haag. Daar gaan ze de straat op, voor een rechtvaardige en leefbare planeet, nu en in de toekomst. De staking is een initiatief van Fridays for Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL en Teachers for Climate NL.

Doe je mee? Meld je dan aan via Klimaatstaking.nl of neem contact op via info@klimaatstaking.nl

Ga naar de inhoud